Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
Είσοδος
Και τι κάνουμε μέχρι τον Απρίλη;
Η άτυπη τριμερής συνάντηση που έγινε στο Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου μεταξύ του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, Αντώνιο  Γκουτέρες, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Ηγέτη της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί, κατέγραψε ένα αισιόδοξο μήνυμα:
Ενωμένοι Δημοκράτες καλούν τους ηγέτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΓΓ των ΗΕ -Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά
Ενόψει της συνάντησης των ηγετών με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ στις 25 Νοεμβρίου 2019, οι Ενωμένοι Δημοκράτες καλούν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας κύριο Ακιντζί να δράξουν την τελευταία ίσως ευκαιρία για την επανένωση της Κύπρου και να συζητήσουν και να καταλήξουν σε συμφωνημένους όρους αναφοράς για την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών για την επανένωση της πατρίδας μας.
Συμμετοχή Ενωμένων Δημοκρατών στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών, στην Αθήνα
Οι Ενωμένοι Δημοκράτες συμμετείχαν στο ετήσιο Συνέδριο των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών (ALDEParty) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 24-26 Οκτωβρίου 2019. Ως γνωστό, το ALDEParty είναι ο βασικός συντελεστής της τρίτης πολιτικής οικογένειας του Ευρωκοινοβουλίου, αυτής του Renew Europe, όπου συμμετέχει και το κόμμα του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron.
Ανακοίνωση Ενωμένων Δημοκρατών για Επανέναρξη Συνομιλιών
Ανακοίνωση Ενωμένων Δημοκρατών για Επανέναρξη Συνομιλιών
Renew Europe και Ενωμένοι Δημοκράτες
Ενωμένοι Δημοκράτες για τις Ευρωεκλογές
Ενόψει των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, οι Ενωμένοι Δημοκράτες (ΕΔΗ) καλούν τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να ψηφίσουν στη βάση ενός διπλού γνώμονα:
Καταπάτηση του βασικού ανθρώπινου Δικαιώματος-της Ζωής
Οι Ενωμένοι Δημοκράτες δηλώνουν τον συγκλονισμό τους αναφορικά με την αποκάλυψη επτά κατά συρροή δολοφονιών γυναικών στον τόπο μας, ιδιαίτερα που οι δολοφονηθείσες γυναίκες ήταν αλλοδαπές.
JOINT COMMUNIQUÉ
Επιβεβαίωση απόφασης για τις Προεδρικές εκλογές
Απόφαση Ενωμένων Δημοκρατών για στήριξη υποψηφίου Προέδρου
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Τιμητική Βράβευση για τον Σπύρο Χατζηγρηγορίου
Έκκληση για το μέλλον της Κύπρου
Οι Ενωμένοι Δημοκράτες ενθαρρύνουν και στηρίζουν τους ηγέτες.
Εκλογικό Συνέδριο Ενωμένων Δημοκρατών - Προτεραιότητα η συμφωνία για Επανένωση
ΕΔΗ- Ώρα να τολμήσουν οι Ηγέτες
Για την Ένωση με την Ελλάδα
Εκλογικό Συνέδριο Ενωμένων Δημοκρατών - Εξελίξεις για το Κυπριακό
Πέντε λεπτά με τη Σεμέλη Κυριακού
Συνέντευξη με τη Σεμέλη Κυριακού. Διαβάστε περισσότερα....
United Democrats intervention at the Ledra Palace meeting of Leaders of Political Parties, on 28th September 2016

Συμμετοχή Πραξούλας Αντωνιάδου σε Συνέδριο στο Ευρωκοινοβούλιο για το Κυπριακό
Intervention by Spyros Hadjigregoriou of United Democrats at Ledra Palace meeting
Yes to Britain! Yes to Europe! Cypriot Liberals on a better future for British Youth INEurope!
Συμμετοχή των Ενωμένων Δημοκρατών στο IN Campaign στη Βρετανία
Η αποξένωση της νεολαίας μας από τα δρώμενα
Ανακοίνωση Ενωμένων Δημοκρατών για της εκλογές του Μαΐου
Meeting of the Leaders of the Political Parties at Ledra Palace, hosted by the United Democrats, 27th April 2016
Towards an agreement for a Reunified Federal Cyprus: What is lacking? Reconciliation or Political Will or both or more?” Meeting of the Leaders of the Political Parties at Ledra Palace, hosted by the United Democrats, 27th April 2016.
European Liberal Forum and Vice President of Liberals -ALDEParty- in Cyprus Thursday, 17th March 2016
Έχω μιαν απορία…
Ττόκκα! ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ
Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης
Συμμετοχή Ενωμένων Δημοκρατών στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων
Σπύρος προς Μαρίνον - Παρέμβαση Σπύρου Χατζηγρηγορίου στη συνάντηση του Λήδρα Πάλας
Intervention by Spyros Hadjigregoriou at the Biccommunal meeting at the Ledra Palace on 30TH SEPTEMBER 2015

‘’When our politicians speak or act they must not have in mind not their own specific interests or the interest of any particular ethnic or political group, but the interest of all Cypriots. ‘’
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ- Για το Αέριο και το Κυπριακό
Παραμύθια της χαλιμάς σε επιστολόχαρτο
Μυθοπλασίες του Πολίτη
Μυθοπλασίες του Πολίτη
Αναφέρομαι σε σημερινό άρθρο της εφημερίδας Πολίτη και επιθυμώ να καταγγείλω την συκοφαντική και παραπλανητική δημοσιογραφία η οποία ασκείται.
Η μόνη κρατική χορηγία που παίρνουν οι Ενωμένοι Δημοκράτες από το Κράτος είναι το ποσό των 7351 ευρώ ετησίως, έναντι της ετήσιας συνδρομής μας στο ALDEParty, ενός από τα σημαντικότερα κόμματα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, όπου οι Ενωμένοι Δημοκράτες είναι πλήρες μέλος και όπου κανένα άλλο Κυπριακό κόμμα δεν συμμετέχει.
Cyprus and the Middle East
«The area of the Eastern Mediterranean needs a stable Cyprus and without a solution Cyprus risks seeing the crisis entering its doors.
In this regard, energy is an opportunity of make or break in both Cyprus and the wider area.»
1ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου
Οι Ενωμένοι Δημοκράτες υποστηρίζουν το Φεστιβάλ και θα αντιπροσωπευτούν από τον Αντιπρόεδρό τους.

Συνεχίζονται με επιτυχία οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου που διοργανώνεται από την Accept ΛΟΑΤ Κύπρου με αριθμό εταίρων και υποστηρικτών.
Απόφαση Κεντρικού Συμβουλίου Ενωμένων Δημοκρατών για τις Ευρωεκλογές
Οι Ενωμένοι Δημοκράτες παραμένουν προσηλωμένοι στον στόχο της Επανένωσης της πατρίδας μας και στις αρχές της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και του Σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπως αυτές εκφράζονται και από την Ευρωπαϊκή πολιτική μας οικογένεια, αυτή των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών –Alliance of Liberals and Democrats for Europe, ALDE, η οποία ασπάζεται τον κοινωνικό φιλελευθερισμό.
Πρόταση Εκτελεστικής Γραμματείας των Ενωμένων Δημοκρατών προς Πολιτικό και Κεντρικό Συμβούλιο για τις Ευρωεκλογές
Επιστολή προς την Εφημερίδα Φιλελεύθερος
Αγαπητέ κύριε Μιχαηλίδη,

Αναφέρομαι στο σημερινό σας σχόλιο στον Φιλελεύθερο αναφορικά με την κρατική χορηγία προς τα κόμματα και επιθυμώ να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα, ούτως ώστε να μπορείτε να δίνετε επακριβή και όχι παραπλανητική ενημέρωση προς τους αναγνώστες σας....
Δήλωση Πραξούλας Αντωνιάδου Κυριακού - Για την μέρα της Γυναίκας
Η Ιστορία ως οδηγός για την μελλοντική μας πορεία
Η ιστορία στην διάσταση του μακρού χρόνου και ενεργώντας μακριά από τις στρεβλώσεις των ατομικών συναισθημάτων και των συλλογικών συμπεριφορών, βοηθά στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται να βρούμε τις διεξόδους για να ανορθωθούμε.
Ουκρανία σε κρίση λόγω γεωπολιτικών συσχετισμών II
Η αυτοσυγκράτηση και σωφροσύνη λαού και πολιτικών μαζί με την υιοθέτηση μιας στάσης απέναντι στη Ρωσία που θα συμβάλει στην εδραίωση ενός παγκόσμιου πλουραλιστικού συστήματος θα οδηγήσει στην ειρήνευση της χώρας παρά μιας νέας ισορροπίας τρόμου και νέου ψυχρού πολέμου.
Ουκρανία σε κρίση λόγω γεωπολιτικών συσχετισμών I
Στα συνεχιζόμενα γεγονότα στην Ουκρανία είναι στραμμένα τα βλέμματα της ανθρωπότητας που πριν από 95 χρόνια στις 22 Ιανουαρίου 1919 πραγματοποίησε για πρώτη φορά το εγχείρημα της εθνικής ενοποίησης του ανατολικού με το δυτικό τμήμα της σε ένα ενιαίο κράτος.
Οι ρωγμές στην πλευρά μας και ο ξένος παράγοντας
Για μια ακόμη φορά προτού το κυπριακό μπει σε φόρμα για να διαμορφωθεί η λύση που εμείς παρακαλούμε τους πάντες να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, ορισμένες πολιτικές δυνάμεις και παράγοντες του τόπου προτού δουν το τελικό αποτέλεσμα άρχισαν το δικό τους άσμα, τις φοβίες και συναισθηματισμούς χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει την θέση που βρισκόμαστε, πως διαμορφώθηκαν οι καταστάσεις και σε ποιά θέση βρίσκονται τα κατεχόμενα, θέτοντας ψηλά τον πήχυ αδιαφορώντας εάν οι στόχοι και προτεραιότητες που θέτουμε είναι ανέφικτοι.
Η στρατηγικής σημασίας συμβολή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην επίλυση του Κυπριακού.
Παράλληλα με τις ευχές και προσδοκίες μας για μια συμφωνημένη και όσο γίνεται σύντομη κατάληξη των συνομιλιών για την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος του Κυπριακού, θεωρούμε ως πολύ σημαντικό στοιχείο  του Κοινού Ανακοινωθέντος  την πρόνοια για υιοθέτηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ως μια παράλληλη δραστηριότητα. Πιστεύουμε ότι πολλά από τα ευαίσθητα σημεία που χωρίζουν τις δυο Κοινότητες και που θα παρεμποδίζουν την κατάληξη και την τελική επικύρωση στα δημοψηφίσματα μιας συμφωνημένης λύσης, σχετίζονται με τις καχυποψίες για τις πραγματικές προθέσεις της «άλλης πλευράς».
Οι Ενωμένοι Δημοκράτες χαιρετίζουν επανέναρξη συνομιλιών
Οι Ενωμένοι Δημοκράτες  χαιρετίζουν την επανέναρξη των συνομιλιών για την επανένωση της πατρίδας μας καθώς και το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος στο οποίο κατέληξαν σήμερα οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων.
Τα μηνύματα από το Νταβός
Η πρόσφατη Παγκόσμια Οικονομική Συνάντηση (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας έριξε τους προβολείς της στο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών και σε μια σειρά θέματα όπως είναι η ανεργία που είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη στην Ευρώπη θυμίζοντας τα χαρακτηριστικά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου του 1914 που φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια του και αιτία σε γενικές γραμμές ήταν η συρρίκνωση του εμπορίου, η αποκοπή του οικονομικού δυναμισμού της ανάπτυξης με τις χιλιάδες ανέργους κατά χώρα.
Ποια Ευρώπη θέλουν οι λαοί της
Από την αρχή του 2014 η Ε.Ε μπαίνει σε προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη νέων μελών στο Ευρωκοινοβούλιο και στην ανανέωση των Επιτρόπων σε μια περίοδο που υπάρχει παντού μια γεωπολιτική ρευστότητα λόγω του τέλους του μονοπολιτικού κόσμου και της γέννησης ενός πολυπολικού διεθνούς συστήματος και της εφαρμογής του ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ-Ε.Ε καθ’ ην στιγμήν στην Ε.Ε υπάρχει ένα κενό ισχύος.
Ο γρίφος της Ιρλανδίας
Ο «Κελτικός Τίγρης» χρησιμοποιείται για μια φορά ακόμη από τις Βρυξέλλες σαν παράδειγμα προ μίμηση με αφορμή την επιτυχημένη ομολογιακή έκδοση του Δουβλίνου με το σλόγκαν «Κάντε το όπως η Ιρλανδία», αγνοώντας την ανθρωπιστική καταστροφή που συντελέστηκε από το 2010 και μετέπειτα, καθήν στιγμή η δημοσιονομική προσαρμογή συνεχίζεται παρά το γεγονός η αναφερόμενη χώρα κατόρθωσε να δανεισθεί με χαμηλά επιτόκια καθ’ ην στιγμήν το δημόσιο χρέος της ανέρχεται στο 124,4% του ΑΕΠ για το 2013 και το ύψος του δημόσιου χρέους ανέρχεται στο 7,4%. Πέραν τούτου οι τράπεζες της αποτελούν απειλή για την ευρύτερη οικονομική ανάκαμψη λόγω της Bank of Ireland και Allied Irish Bank που μάχονται να πείσουν ότι είναι χρηματοοικονομικά υγιείς με κρυφή το 25% των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Οι ωμές αλήθειες για την Κύπρο
Με τα όσα συμβαίνουν και καταγγέλλονται καθημερινά από τα ΜΜΕ περί βίας, αλχημείας, αδιαφορίας και με τους θανάτους του ελλαδίτη Πάμπη και τώρα της ρουμάνας καταμαρτυρούν περίτρανα ότι είμαστε κράτος και κοινωνία της αρπακτής, παρακμής, ατομικισμού, αυτοπροβολής, πολυλογίας, μέρος των κοσμικών στηλών, του life style εκπομπών, που όλα αυτά συνθέτουν την βολική κυπριακή πραγματικότητα.
Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι: Υπόσκαψη της Δημοκρατίας αποτελεί πρόσφατη απόφαση Κυπριακού Δικαστηρίου
Οι ΕΔΗ τίμησαν τον Πρόεδρο Κληρίδη
Invitation to Energy Seminar: 16th November @ Chateau Status
Πρόσκληση σε Σεμινάριο για την Ενέργεια: 16 Νοεμβρίου @ Chateau Status
Ενωμένοι Δημοκράτες: για την επανέναρξη των συνομιλιών
Ποια Στρατηγική για τις Διαπραγματεύσεις
Contribution by Spyros Hadjigregoriou to meeting of Political Parties at Ledra Palace
Madam Ambassador,
Dear friends,

It is always interesting whenever we are called to discuss the restating of negotiations for a comprehensive and durable solution of the Cyprus problem, especially when this proposal is made by the historical party of AKEL, as it is the case today.
Δημοκρατία της Ισότητας - Ομιλία Πραξούλας Αντωνιάδου Κυριακού, Προέδρου των Ενωμένων Δημοκρατών Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Mediterranean Institute of Gender studies και το Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο
Οι Ενωμένοι Δημοκράτες συγχαίρουν τους διοργανωτές για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης που αναφέρεται ουσιαστικά στην ανάγκη να ενδυναμωθεί η λειτουργία της δημοκρατίας μέσω της ισότιμης συμμετοχής και των δύο φύλων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.
Η αμφιλεγόμενη Αμμοχωστοποίηση του Κυπριακού
Ως γνωστό, ο όρος Αμμοχωστοποίηση του Κυπριακού έλκει την καταγωγή του πολλά χρόνια πριν, σε αναφορά προς τη Συμφωνία Υψηλού Επιπέδου  μεταξύ του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας, Σπύρου Κυπριανού, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στην οποία κατέληξαν στις 19 Μαΐου 1979 υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Δρα Βάλτχαϊμ, και η οποία προνοούσε, ανάμεσα σε άλλα:
Πώς φτάσαμε στην οικονομική καταστροφή και πώς μπορούμε να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη

Πώς φτάσαμε στην οικονομική καταστροφή και πώς μπορούμε να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη - - συνέντευξη στην Χριστιάνα Αριστοτέλους

Demonstrations in Turkey not necessarily a cause for celebration
Οι εξελίξεις στην Τουρκία δεν προσφέρονται για πανηγυρισμούς
Οι εξελίξεις στην Τουρκία δεν προσφέρονται για πανηγυρισμούς στην Κύπρο. Είναι σίγουρο ότι οι προσπάθειες Ισλαμοποίησης της καθημερινής ζωής των Τούρκων πολιτών καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα και έχουν ως εκ τούτου αρχίσει να δημιουργούν αντιδράσεις ανάμεσα στον πληθυσμό, ιδιαίτερα των πόλεων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί σε κάθε ετήσια έκθεση της την Τουρκία να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
Economic and political prospects for the area of the Eastern Mediterranean
Praxoula Antoniadou Kyriacou at Liberal International (Excerpts)

The area in which the Liberal family is today holding this meeting is loaded with opportunity and risk. And it will take visionary, courageous and able leaders across the countries of the area- to constructively exploit opportunity towards building peace, cooperation, growth, prosperity and democracy, rather than allowing the area to drift to warfare, destruction and trampling of democracy. And it will take visionary and enlightened leadership internationally –especially in Europe, who is an immediate neighbor of the area- to encourage and support a process towards peace, democracy and growth.
A sad Day for the Cypriots and for Europe
A sad day for the Cypriots, the result of wrong priorities on behalf of past and current governments and of an ill-targeted solution contrived by a vindictive European Union family. The ordinary Cypriot citizen is actually paying the price for agreeing to bail out the Greek economy when the haircut on Greek bonds had been decided. Cyprus had the greatest exposure to the Greek economy amongst all Member states but this was not taken into consideration at the time of the Greek haircut, nor did President Christofias-at the time- try to negotiate before signing away at least 10 billion euro of a gift to ‘’motherland’’ Greece.
Προδοσία έναντι του Κυπριακού Λαού από την εκλεγμένη του ηγεσία
Η προδοσία έναντι του Κυπριακού λαού εξελίσσεται συνεχώς, από την ίδια του την εκλεγμένη ηγεσία!

Ο στόχος τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής διακυβέρνησης παραμένει η προστασία του μεγάλου κεφαλαίου, το οποίο στην ασυδοσία του έφερε την οικονομική καταστροφή της Κύπρου. Και φορτώνεται ακόμη μια φορά το βάρος των αμαρτιών δισεκατομμυρίων ευρώ που διέπραξαν οι κεφαλαιοκράτες –δεξιοί και αριστεροί- στους ώμους των απλών πολιτών, οι οποίοι καλούνται να πεισθούν ότι η κλοπή της περιουσίας τους από το κατεστημένο που κατάστρεψε τη χώρα αποτελεί πατριωτισμό!
Ανακοίνωση Ενωμένων Δημοκρατών
Το Κεντρικό Συμβούλιο των Ενωμένων Δημοκρατών αποφάσισε απόψε με καταπληκτική πλειοψηφία (72%) τη ψήφο κατά συνείδηση κατά τη δεύτερη Κυριακή των Προεδρικών Εκλογών.
Eπίσκεψη αστραπή στο Λονδίνο στον Πρόεδρο των Φιλελευθέρων Δημοκρατών Simon Hughes
Πραγματοποιώ σήμερα το απόγευμα επίσκεψη αστραπή στη Βρετανία , όπου θα συναντηθώ με την ηγεσία των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, που συγκυβερνούν στη Βρετανία.
Πρόταση για μείωση της διάρκειας της Στρατιωτικής Θητείας
Η Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού εργάζεται με συνέπεια για μια Επανενωμένη πατρίδα όπου τα κατοχικά στρατεύματα θα έχουν υποχωρήσει και οι στρατοί δεν θα χρειάζονται και όπου οι πολίτες και οι πολιτικοί θα εργάζονται για τη δημιουργία οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας.
Διάσκεψη για την Οικονομία
Στις 7 Δεκεμβρίου, πριν δύο ακριβώς μήνες είχαμε δώσει την πρώτη δημοσιογραφική διάσκεψη για την οικονομία όπου διαβλέψαμε ότι δεν επρόκειτο να υπογραφεί μνημόνιο πριν τις εκλογές και δεσμευτήκαμε ως εκ τούτου να επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο προς όφελος του απλού πολίτη.
Παρωδία Δημοκρατίας και στην Κεντρική
Η φαρσοκωμωδία που διεξάγεται μπροστά στα μάτια του απελπισμένου πολίτη σε σχέση με τη θέση του Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας είναι στην ουσία τραγική.
Πραξούλα για Αποστρατικοποιημένη Κύπρο
Η Υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού θα συμμετάσχει σήμερα στην δικοινοτική πορεία για την αποστρατικοποιημένη Λευκωσία και την αποστρατικοποιημένη Κύπρο. ( Η πορεία στις ελεύθερες περιοχές θα ξεκινήσει στις 1:00 από το τέλος της οδού Λήδρας.)
Επίσκεψη Πραξούλας στην Κατεχόμενη Αμμόχωστο
Πραγματοποίησα σήμερα επίσκεψη στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων των πολιτικών κομμάτων που συναντώνται στο Λήδρα Πάλας.
Άνιση μεταχείριση από ΡΙΚ
Η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναφέρει ότι ‘’φαίνεται ότι η αιτήτρια υπέβαλε υποψηφιότητα στις Προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 17/2/13. Είναι Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος ‘’Ενωμένοι Δημοκράτες’’ το οποίο, με τη σειρά του, από το 1996 είναι πλήρες μέλος του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών (ALDE Party). Η αιτήτρια επίσης διετέλεσε Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας και Τουρισμού για περίοδο επτάμισυ μηνών. ‘’
Η Πραξούλα στην Πάφο
Επίσκεψη πραγματοποιεί αύριο Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στη Πάφο η υποψήφια Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού, για να συζητήσει με αρμόδιους φορείς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και να ενημερώσει για τις προτάσεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας και τις συγκεκριμένες εισηγήσεις που έχει για την οικονομική ανάπτυξη της Πάφου και της ενίσχυσης της ευημερίας των πολιτών της.
Η Πραξούλα στη Λεμεσό
Επίσκεψη πραγματοποιεί αύριο Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στη Λεμεσό η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού για να συζητήσει τα προβλήματα και τις προοπτικές της πόλης με αρμόδιους φορείς και να συνομιλήσει με τους συμπολίτες της στους κεντρικούς δρόμους της Λεμεσού.
Πραξούλα - Η Καθαρή Φωνή

Η Υποψηφιότητα μας δίνει διέξοδο σε όλους τους Κύπριους πολίτες που θέλουν να εξέλθει η πατρίδα μας από την οικονομική καταστροφή και την πολιτική στασιμότητα στην οποία μας έχει οδηγήσει ο παλαιοκομματισμός.

Μπορούμε να οδηγήσουμε γρήγορα την Κύπρο στην οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση και την ευημερία, στη βάση των συγκεκριμένων προτάσεων που έχουμε, της υψηλής ακαδημαϊκής μας επάρκειας και της αξιόλογης και έντιμης επαγγελματικής και πολιτικής μας πείρας και συνεισφοράς.
Η υλοποίηση του διαχρονικού μας στόχου της Επανένωσης της πατρίδας μας θα αποκαταστήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα δημιουργήσει οικονομική ανάπτυξη που θα βγάλει την πατρίδα μας από την καταχνιά.

Την Υποψηφιότητα της Πραξούλας Αντωνιάδου Κυριακού, προτείνει

Οι Φιλελεύθεροι καταγγέλλουν στο Ευρωκοινοβούλιο διακρίσεις κατά Πραξούλας
Σοβαρή παρέμβαση έκανε ο Sir Graham Watson, ο ηγέτης των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών, στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου κατήγγειλε τις διακρίσεις εις βάρος της Υποψηφίας Προέδρου της πολιτικής οικογένειας των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, Πραξούλας Αντωνιάδου Κυριακού, από τα Κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια και ιδιαίτερα από το ΡΙΚ, εξηγώντας ότι αυτό αντικατοπτρίζει την ελλειμματική λειτουργία της Δημοκρατίας στη Κύπρο. Η παρέμβαση έγινε ενώπιον του Προέδρου Χριστόφια κατά την συζήτηση για τα αποτελέσματα της Κυπριακής Προεδρίας.
Διώχνοντας την καταχνιά και φέρνοντας το φως
(Άρθρο στον Φιλελεύθερο, 6 Ιανουαρίου 2013)

Ανταλλάξαμε όλοι πολλές ευχές για τον Νέο Χρόνο. Αυτή τη χρονιά όμως οι ευχές δεν αρκούν. Χρειάζεται να διώξουμε την καταχνιά και να φέρουμε φως. Το 2013 έχουμε ευθύνη να οδηγήσουμε την πατρίδα μας έξω από την οικονομική καταστροφή και την πολιτική στασιμότητα και να φέρουμε μια καινούρια λαμπρότερη μέρα για όλους τους Κύπριους.
Η Πρ. Αντωνιάδου στην «Κ»: Το αέριο κινδυνεύει από την ολιγαρχία
Διαβάστε την συνέντευξη Πρ. Αντωνιάδου στην καθημερινή
Αντωνιάδου- Διεθνής Αναγνώριση ΕΔΗ για το έργο τους
Η Υποψήφια Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού παρουσίασε σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη σημαντικές επιτυχίες των Ενωμένων Δημοκρατών στον Ευρωπαϊκό χώρο:
Δημοσιογραφική Διάσκεψη για την Οικονομία της Πραξούλας Αντωνιάδου Κυριακού Προέδρου των Ενωμένων Δημοκρατών καιΥποψηφίας Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Δημοσιογραφική Διάσκεψη για την Οικονομία της Πραξούλας Αντωνιάδου Κυριακού Προέδρου των Ενωμένων Δημοκρατών καιΥποψηφίας Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διαβάστε περισσότερα.....
Άνιση κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας Πραξούλας
Έχει δυστυχώς καταστεί εμφανές ότι τα πλείστα τηλεοπτικά κανάλια απεφάσισαν να μην δώσουν ίσες ευκαιρίες κάλυψης της προεκλογικής εκστρατείας της Υποψηφίου Προέδρου Πραξούλας Αντωνιάδου Κυριακού, γεγονός που στερεί τους πολίτες της πλήρους ενημέρωσης και αποτρέπει τη λειτουργία της Δημοκρατίας.
Αντωνιάδου συναντά Διοικητή Κεντρικής Τράπεζας
Η Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών και υποψήφια Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού, θα έχει αύριο συνάντηση με το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, κύριο Πανίκο Δημητριάδη.
Αυτόνομη κάθοδος των ΕΔΗ με την Πρόεδρο τους: Η καθαρή φωνή της οικονομικής ανάπτυξης και της Επανένωσης
Αντωνιάδου στο συνέδριο των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών
Αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Δουβλίνο η Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών,
Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού, για να συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών, της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής οικογένειας της Ευρώπης, της οποίας οι ΕΔΗ είναι πλήρες μέλος.
Antoniadou on economy at Ledra Palace
Address by Praxoula Antoniadou Kyriacou, President of United Democrats
At the meeting of the Leaders of Greek Cypriot and Turkish Cypriot Political Parties, hosted by the United Democrats on the 27th of September 2012, at Ledra Palace, on how Reunification can drive Cyprus out of economic crisis.
Η Επανένωση μπορεί να βγάλει την Κύπρο από την οικονομική κρίση
Η Επανένωση μπορεί να βγάλει την Κύπρο από την οικονομική κρίση

Οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες στην Επιτροπή Περιφερειών και οι Ενωμένοι Δημοκράτες συνδιοργάνωσαν εκδήλωση στη Λευκωσία για την έξοδο της Κύπρου από την οικονομική κρίση μέσω της ίδιας της Επανένωσης.
Ένα σενάριο Υπερβατικής Στρατηγικής για το Κυπριακό
Πριν μερικές βδομάδες δημοσίευσα μια συγκριτική παρουσίαση τεσσάρων σεναρίων διαχείρισης του Κυπριακού (Διχοτόμηση, συνεχιζόμενη «Μη-λύση», θέμα Εισβολής και Κατοχής-Ενιαίου κράτους, και λύση Αμοιβαίου Οφέλους). Είχα επιχειρηματολογήσει, μεταξύ άλλων, ότι η επίκληση των αρχών δικαίου στην επίλυση διεθνών προβλημάτων έχει μόνο περιθωριακή συμβολή όσον αφορά στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Επανέρχομαι σήμερα για να αναπτύξω περαιτέρω το θέμα της λύσης Αμοιβαίου Οφέλους:
Can Cyprus reunification get them out of the crisis?
Can Cyprus reunification get them out of the crisis? Read more
Τα σενάρια διαχείρισης του Κυπριακού
Πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμο να αξιολογήσουμε τα διάφορα σενάρια «λύσης» ή «μη-λύσης» του Κυπριακού μας προβλήματος ώστε να τοποθετήσουμε το θέμα σε μια λογική και ρεαλιστική βάση.
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
ΣΠΥΡΟΣ  ΧΑΤΖΗΓΡΗΓΟΡΙΟΥ - Λογιστής – Ελεγκτής B.A. (Econ.). A.T.T.I., F.C.A.
Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας Ενωμένων Δημοκρατών

Αφορμή για το σημερινό μου άρθρο η δημοσίευση στην εφημερίδα Φιλελεύθερος στις 18.7.12 με τίτλο «Τα χρυσά συμβόλαια των εκτελεστικών συμβούλων των Κυπριακών Τραπεζών» όπου η εφημερίδα αυτή ενημερώνει τους αναγνώστες της και το ευρύτερο κοινό ότι οι μισθοί και τα άλλα βραχυπρόθεσμα ωφελήματα τριών εκτελεστικών συμβούλων ήταν, για το έτος 2011, €1.617.000.
Αντωνιάδου σε εκδήλωση Φιλελευθέρων για Κυπριακή Προεδρία και επανένωση
Αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες η Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών για να συμμετάσχει την Τετάρτη σε εκδήλωση των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών αναφορικά με την Κυπριακή Προεδρία και πώς αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί προς την κατεύθυνση της επανένωσης της Κύπρου.
A United Cyprus by end of its Presidency?
In July 2012, Cyprus takes over the Presidency of the European Union (EU) and in one aspect it is already a grave disappointment. The goal of a united Cyprus presiding over the EU has been missed. The lack of a political resolution for 40 years is a testament to a failure of political will and imagination. In 2004, the UN-facilitated talks aimed at reunification were rejected by the majority of the Greek Cypriots in a referendum. Further reunification negotiations under way since 2008 are now at an impasse. At the Greentree Summit in January 2012, the United Nations Secretary General was "disappointed with th(e) lack of progress" and noted that negotiations on particularly sensitive issues are "close to deadlock". On 21st April 2012, Ban Ki-moon declared that due to insufficient progress in the negotiations there would be no international conference this year.
Θύμα της Προεκλογικής το Κυπριακό;
Θ’άπρεπε να μας προβληματίσει το γεγονός ότι τα διάφορα κόμματα άρχισαν να μιλούν για μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό που παραπέμπει σε συνέχιση των συνομιλιών μετά τις εκλογές πάνω σε μια νέα βάση, ενώ στη διεθνή σκηνή εντείνονται οι κινήσεις, και οι πιέσεις, για να υπάρξουν  εξελίξεις στο πολύ σύντομο μέλλον.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Στη συνάντηση της 30ης  Μαΐου των αρχηγών ή αντιπροσώπων των Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών κομμάτων, που συναντιώνται κάθε μήνα στο Λήδρα Πάλας, ο ΔΗΣΥ ενέγραψε θέμα και συζητήθηκε το σημερινό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και πώς προχωρούμε προς το μέλλον.
Διακήρυξη Ενωμένων Δημοκρατών - «Λύση Τώρα!»
Το Πολιτικό Συμβούλιο των Ενωμένων Δημοκρατών, ΕΔΗ, συνήλθε στα Γραφεία του Κόμματος στη Λευκωσία στις 18 Μαΐου 2012 και ενέκρινε την ακόλουθη

Διακήρυξη αναφορικά με το Κυπριακό:
Οι Ενωμένοι Δημοκράτες (ΕΔΗ) αξιολογούν ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δυο Συνομιλητών, εντός των προσεχών λίγων εβδομάδων, για επανέναρξη των συνομιλιών πάνω σε ουσιαστική βάση για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό το συντομότερο δυνατό, η Τουρκία και ο Έρογλου θα προχωρήσουν στη δημιουργία τέτοιων τετελεσμένων που θα καταστήσουν μια μελλοντική προσπάθεια περισσότερο περίπλοκή και με πολύ λιγότερες προοπτικές για συμφωνία αποδεκτή από την Ελληνοκυπριακή Κοινότητα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα να κινούνται στους βραδείς ρυθμούς που επιλέγουν οι άλλοι.
Address by President of the United Democrats
Praxoula Antoniadou Kyriacou
At the 11th Congress of the New Cyprus Party, YKP

Dear Secretary General of the Executive Board of YKP,
Murat Kanatli,
Dear members of YKP,
Dear friends,

On behalf of the United Democrats, allow me to congratulate you for holding the 11th Congress of your Party and to wish you every success in its deliberations.
Ousting of United Democrats from the Government of Demitris Christofias
The United Democrats had supported the candidacy of Demitris Christofias in the Presidential elections of 2008 on the expectation that he would work effectively towards the attainment of an agreed solution for the reunification of Cyprus.
Κάποιοι πρέπει να ντρέπονται να με κοιτάζουν στα μάτια…
Η δολοφονία χαρακτήρων από το σύστημα είναι μια παλιά και δοκιμασμένη μέθοδος. Το σύστημα προστατεύει τα κεκτημένα του όταν νιώσει ότι αυτά απειλούνται.

Και όταν κάποιοι έχουν την εντιμότητα και την τόλμη να θέσουν τα συμφέροντα του τόπου πάνω από εκείνα του συστήματος εκτελούνται με συνοπτικές διαδικασίες.
Μέρα της Γυναίκας και Ποδόσφαιρο

Άρθρο Άννας Σαμαρά
Μέλους Κεντρικού Συμβουλίου ΕΔΗ

Είναι μέρα της γυναίκας αλλά είμαι σίγουρη πως δεν θα με συχωρέσετε αν σας πω με παρρησία την άποψη μου για το ποδόσφαιρο. Αν και το ποδόσφαιρο είναι ένα υπέροχο ομαδικό παιχνίδι έγινε στα χέρια των ανδρών και γενικότερα της ανδροκρατούμενης κοινωνίας στην Κύπρο αλλά και παγκόσμια - επιχείρηση όπου παίζονται πολλά, μα πολλά λεφτά, μάντρισμα, ναρκωτικό και φανατισμός μιας μεγάλης μερίδας της νεολαίας μας και όχι μόνο. Μερικές φορές δρόμος για πολιτική ανέλιξη.

United Democrats Congress - Address by George Kontogiannis, MP, Democratic Alliance

Dear friends,
Dear Cypriot Brothers,

Thank you for the honor to invite me in order to be here, among you, this important day for the United Democrats.....

Συνέδριο Ενωμένων Δημοκρατών- σχέδιο χαιρετισμού Κοντογιάννη

Φίλες και Φίλοι,
Aδέλφια μας Κύπριοι,

Σας ευχαριστώ για την ιδιαίτερη τιμή να παρευρίσκομαι σήμερα σε αυτή την τόσο σημαντική ημέρα των Ενωμένων Δημοκρατών.....

Address by the President of the United Democrats

Dear friends, (Slightly summarized translation)

The 5th Congress of the United Democrats finds our homeland at the forefront of a complex and defining challenge, comprising.....

Ομιλία Αντωνιάδου-Συνέδριο ΕΔΗ

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, Εξοχότατε Πρόεδρε Βασιλείου, Έντιμε κύριε Υφυπουργέ παρά τω Προέδρω,

Αξιότιμοι ηγέτες και εκπρόσωποι των Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών κομμάτων,

Dear Leaders and representatives of the Greek Cypriot and Turkish Cypriot Political Parties......

Υποψηφιότητες Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων που στηρίζουν οι Ενωμένοι Δημοκράτες στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές
Στα πλαίσια της εκλογικής συνεργασίας με το ΑΚΕΛ, οι Ενωμένοι Δημοκράτες  στηρίζουν τους συνδυασμούς υποψήφιων δημοτικών Συμβούλων του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις και συμμετέχουν σε αυτούς με καταξιωμένα στελέχη τους .
Συμμετοχή ΕΔΗ στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών
Επέστρεψε το Σάββατο από το Παλέρμο της Ιταλίας αντιπροσωπεία των Ενωμένων Δημοκρατών που συμμετείχε στο Ετήσιο Συνέδριο των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών, την τρίτη μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης.
Έκτακτη Συνεδρία Ενωμένων Δημοκρατών
Σε ειδική πρόσφατη συνεδρία της Γραμματείας των Ενωμένων Δημοκρατών, ΕΔΗ, έγινε ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στον πολιτικό χώρο και λήφθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:
Εφημερίδα ΧΑΡΑΥΓΗ
«Στόχος η σύντομη αποκατάσταση της ενεργειακής μας υποδομής»
Δήλωση Νέας Υπουργού Εμπορίου , Βιομηχανίας και Τουρισμού,
Αναλαμβάνω την ηγεσία του Υπουργείου με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, των προκλήσεων αλλά και των ευκαιριών που βρίσκονται μπροστά μας και ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου και τη τιμή πρόσκλησης συμμετοχής των Ενωμένων Δημοκρατών στην κυβέρνηση του...
Επίσκεψη Ευρωβουλευτή των Φιλελευθέρων Andrew Duff
Με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Αριστερά - Νέες Δυνάμεις Τάκη Χατζηγεωργίου και της Προέδρου των Ενωμένων Δημοκρατών, Πραξούλας Αντωνιάδου Κυριακού, επισκέπτεται την Κύπρο από την Τετάρτη 29 Ιουνίου μέχρι το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011 ο ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών Andrew Duff....
Congratulations to new President of CTP Özkan Yorgancıoğlu

President of Republican Turkish Party,
Mr. Özkan Yorgancıoğlu

Dear Özkan,

On behalf of the United Democrats and myself allow me to express my sincere and warm congratulations for your election to the Presidency of the Republican Turkish Party....

Μια πρώτη εκτίμηση
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και από καρδιάς τους 4916 συνειδητοποιημένους Κύπριους πολίτες που τίμησαν με τη ψήφο τους τη υποψηφιότητα μου. Η Εκτελεστική Γραμματεία των Ενωμένων Δημοκρατών θα συνέλθει σε λίγες μέρες να εκτιμήσει τα μηνύματα των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Συνέντευξη στον Φιλελεύθερο
-Γιατί κατέρχεται η Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών ως υποψήφια βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις;
Στρατηγικός στόχος των Ενωμένων Δημοκρατών είναι η επανένωση της πατρίδας μας. Η συμμετοχή της Προέδρου των Ενωμένων Δημοκρατών στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις στην Λευκωσία εκπροσωπεί την εκλογική συνεργασία των Ενωμένων Δημοκρατών με το ΑΚΕΛ, με στόχο την στήριξη και ενθάρρυνση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις προσπάθειές του να επιτύχει το συντομότερο δυνατό συμφωνία για την επανένωση της πατρίδας μας, στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή καθορίζεται στις σχετικές αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.
Πραγματικό πρόσωπο Αναστασιάδη
Δήλωση Προέδρου Ενωμένων Δημοκρατών

Το πραγματικό του πρόσωπο έχει δείξει δυστυχώς ο κύριος Αναστασιάδης. Δεν μπορεί ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ να ανεχθεί την ιδέα της συγκυβέρνησης με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, στα πλαίσια της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο χρόνος για τον κύριο Αναστασιάδη σταμάτησε στην 8η Ιουλίου.
Δημόσιες ευχαριστίες Πραξούλας
Επιθυμώ και δημόσια να ευχαριστήσω τους προτείνοντες και στηρίζοντες την υποψηφιότητα μου  στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις στη Λευκωσία, στα πλαίσια της εκλογικής συνεργασίας των Ενωμένων Δημοκρατών με το ΑΚΕΛ.....
Δήλωση Πραξούλας Αντωνιάδου Κυριακού

Αναφορικά με την ένσταση κατά της υποψηφιότητας της

Αναφέρομαι σε δημοσιεύματα στον σημερινό ημερήσιο τύπο αναφορικά με ένσταση που φέρεται να έχει υποβληθεί κατά της υποψηφιότητας μου στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και επιθυμώ να δηλώσω υπεύθυνα ότι καμία οικονομική ή άλλη υποχρέωση δεν έχω προς τον κύριο Κώστα Σαβεριάδη, ούτε συμμετείχα ποτέ σε οποιαδήποτε εκδήλωση που φέρεται να έγινε σε περιουσία του στην κατεχόμενη Αμμόχωστο....

Επιτυχής Εκδήλωση ΕΔΗ
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν χθες οι Ενωμένοι Δημοκράτες στην Αγλαντζιά αναφορικά με τους στόχους της εκλογικής συνεργασίας με το ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις....
Αποσπάσματα από την ομιλία της Προέδρου των Ενωμένων Δημοκρατών
Πραξούλας Αντωνιάδου Κυριακού,

Στην εκδήλωση των Ενωμένων Δημοκρατών, που διοργάνωσαν αναφορικά με τους στόχους της εκλογικής συνεργασίας των ΕΔΗ με το ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις.....
Εκδήλωση ΕΔΗ - Τετάρτη 27 Απριλίου
Οι Ενωμένοι Δημοκράτες διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 27 Απριλίου εκδήλωση για τους στόχους της εκλογικής συνεργασίας με το ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις.....
Συνέντευξη Προέδρου στην Χαραυγή

Συνέντευξη στην Χαραυγή

Πρώτιστος στόχος της συνεργασίας σας με το ΑΚΕΛ και η συμπερίληψη σας στο ψηφοδέλτιο του εκλογικού του συνδυασμού είναι η ενδυνάμωση των προσπαθειών του Προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό. Ποια η προοπτική της υπό εξέλιξη διαδικασίας στο εθνικό μας ζήτημα;

Στρατηγικός στόχος των Ενωμένων Δημοκρατών είναι η συμβολή του κόμματος μας στην επίτευξη της επανένωσης της πατρίδας μας,
στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή καθορίζεται στις σχετικές αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Ευθύνες Νομισματικής Πολιτικής στην Κύπρο

Δήλωση της Προέδρου των Ενωμένων Δημοκρατών,
Πραξούλας Αντωνιάδου Κυριακού

Ευθύνες νομισματικής πολιτικής στην Κύπρο

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας έχει αδιαμφισβήτητα δικαίωμα να εκφέρει άποψη για την ευρύτερη οικονομική πολιτική στη Κύπρο, περιλαμβανομένης της δημοσιονομικής πολιτικής.

Πως αξιολογείται όμως η νομισματική πολιτική που αποτελεί αρμοδιότητα και ευθύνη της ίδιας της Κεντρικής Τράπεζας ?

Απόφαση Κεντρικού Συμβουλίου ΕΔΗ για βουλευτικές εκλογές
Διαβάστε την απόφαση
Επιστολή από την Πρόεδρο των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων - ELDR Party
Διαβάστε την απόφαση
Μετάφραση Επιστολής Φιλελευθέρων
Διαβάστε την επιστολή
Graham Watson-book launch at the Chateau-2nd Nov
Διαβάστε την πρόσκληση
Βραβεία Φιλελεύθερων Δημοκρατών - LeaDeR
Διαβάστε της λεπτομέρειες του διαγωνισμού
Prospects of Reunification after April
Πιθανότητες επανένωσης
Quo Vadis? Επανένωση. Η μόνη επιλογή προς ένα ευοίωνο μέλλον
Πρόσκληση
Συμμετοχή ΕΔΗ στο Συνέδριο Φιλελευθέρων
Διαβάστε για την συμμετοχή ΕΔΗ στο Συνέδριο Φιλελευθέρων
Διάσκεψη Τύπου
Διαβάστε την δίασκεψη τύπου
Οι ΕΔΗ συγχαίρουν τους Ελεύθερους Δημοκράτες της Γερμανίας
Διαβάστε το συγχαρητήριο μήνυμα
Δηλώσεις της Προέδρου των Ενωμένων Δημοκρατών κατά την Συνάντηση ΕΔΗ – CTP
Διαβάστε την δήλωση
ΕΔΗ για Λιμνίτη
Διαβάστε τι συστήνουν οι Ενωμένοι Δημοκράτες
ΕΔΗ για Ημικρατικούς
Διαβάστε την ανακοίνωση
Δηλώσεις της Προέδρου των Ενωμένων Δημοκρατών κατά την Συνάντηση ΕΔΗ – ΑΚΕΛ
Διαβάστε τις δηλώσεις
Απόφαση ΕΔΗ για Ευρωεκλογές
Διαβάστε την απόφαση
Πολιτική Διακήρυξη των Ενωμένων Δημοκρατών Φεβρουάριος 2009
Πολιτική Διακήρυξη
Προεδρικές 2008
Δήλωση Προεδρεύουσας Ενωμένων Δημοκρατών,Πραξούλας Αντωνιάδου Κυριακού
Δηλώσεις Προεδρεύουσας για τον Β΄γύρο των Προεδρικών 2008
Διαβάστε τις δηλώσεις
Opening of the Ledra street checkpoint
Διάσκεψη για την Οικονομία
Απόφαση για στήριξη Χριστόφια
Διαβάστε την απόφαση
Συνάντηση Παπαδόπουλου - Ταλάτ

Διαβάστε την ανακοίνωση

Απαράδεκτη η παρέμβαση Αρχιεπισκόπου
Διαβάστε την ανακοίνωση
Για τις μαύρες επετείους
Διαβάστε την ανακοίνωση
Φυσικό Αέριο
Διαβάστε την ανακοίνωση
Οικοσελίδα  |  Liberal family  |   Άρθρα Μελών  |  Άρθρα Ενεργών Πολιτών  |  Ανακοινώσεις  |  Εκδηλώσεις  |  Επικοινωνία