Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
Είσοδος

Άρθρα Ενεργών Πολιτών

05
Η ιστορία στην διάσταση του μακρού χρόνου και ενεργώντας μακριά από τις στρεβλώσεις των ατομικών συναισθημάτων και των συλλογικών συμπεριφορών, βοηθά στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται να βρούμε τις διεξόδους για να ανορθωθούμε.

[Διαβάστε περισσότερα ..]

05
Η αυτοσυγκράτηση και σωφροσύνη λαού και πολιτικών μαζί με την υιοθέτηση μιας στάσης απέναντι στη Ρωσία που θα συμβάλει στην εδραίωση ενός παγκόσμιου πλουραλιστικού συστήματος θα οδηγήσει στην ειρήνευση της χώρας παρά μιας νέας ισορροπίας τρόμου και νέου ψυχρού πολέμου.

[Διαβάστε περισσότερα ..]

05
Στα συνεχιζόμενα γεγονότα στην Ουκρανία είναι στραμμένα τα βλέμματα της ανθρωπότητας που πριν από 95 χρόνια στις 22 Ιανουαρίου 1919 πραγματοποίησε για πρώτη φορά το εγχείρημα της εθνικής ενοποίησης του ανατολικού με το δυτικό τμήμα της σε ένα ενιαίο κράτος.

[Διαβάστε περισσότερα ..]

21
Για μια ακόμη φορά προτού το κυπριακό μπει σε φόρμα για να διαμορφωθεί η λύση που εμείς παρακαλούμε τους πάντες να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, ορισμένες πολιτικές δυνάμεις και παράγοντες του τόπου προτού δουν το τελικό αποτέλεσμα άρχισαν το δικό τους άσμα, τις φοβίες και συναισθηματισμούς χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει την θέση που βρισκόμαστε, πως διαμορφώθηκαν οι καταστάσεις και σε ποιά θέση βρίσκονται τα κατεχόμενα, θέτοντας ψηλά τον πήχυ αδιαφορώντας εάν οι στόχοι και προτεραιότητες που θέτουμε είναι ανέφικτοι.

[Διαβάστε περισσότερα ..]

21
Παράλληλα με τις ευχές και προσδοκίες μας για μια συμφωνημένη και όσο γίνεται σύντομη κατάληξη των συνομιλιών για την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος του Κυπριακού, θεωρούμε ως πολύ σημαντικό στοιχείο  του Κοινού Ανακοινωθέντος  την πρόνοια για υιοθέτηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ως μια παράλληλη δραστηριότητα. Πιστεύουμε ότι πολλά από τα ευαίσθητα σημεία που χωρίζουν τις δυο Κοινότητες και που θα παρεμποδίζουν την κατάληξη και την τελική επικύρωση στα δημοψηφίσματα μιας συμφωνημένης λύσης, σχετίζονται με τις καχυποψίες για τις πραγματικές προθέσεις της «άλλης πλευράς».

[Διαβάστε περισσότερα ..]

Σελίδα 1 από 2Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  Eπόμενη   Τελευταία   
Οικοσελίδα  |  Liberal family  |   Άρθρα Μελών  |  Άρθρα Ενεργών Πολιτών  |  Ανακοινώσεις  |  Εκδηλώσεις  |  Επικοινωνία